Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
- 5 jajek
- 200 g cukru
- 1 szczypta soli
- 200 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 280 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Lukier pomarańczowy
- 150 g cukru
- 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 1142.8 kJ / 273 kcal
- Eiwitten
- 2.2 g
- Koolhydraten
- 38.2 g
- Vetten
- 12.4 g
- Vezels
- 0.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1h
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2h 30 min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min
Babka piaskowa sezamowa
1h