Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 60 g Wasser, kalt
- ¼ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 600 g Äpfel, in Spalten (1 cm), z.B. Cox Orange oder Braeburn
- 2 Zitronen, unbehandelt, ½ TL fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 250 g Joghurt, 1,5% Fett
- 250 g Quark, 20% Fett
- 50 g Apfeldicksaft
- 40 g Haferflocken, zart
- 25 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 995 kJ / 238 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Pfirsich-Butterkuchen
2 godz. 20 min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1h 10min
Apfelkuchen mit Guss
1h 20min
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3 Std.
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3 Std.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1h 30min