Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Aprikosen, getrocknet, entsteint
- 50 g kandierter Ingwer
- 50 g Cranberrys, getrocknet
- 30 g Datteln, entsteint
- 40 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 40 g Orangenlikör (z.B. Cointreau)
- 110 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 20 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 60 g brauner Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- 140 g Mehl
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Orangenmarmelade
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1492 kJ / 356 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 16 g
Alternatieve recepten
Mohnbuchteln mit Rotwein-Schoko-Sabayon
2 Std. 35 Min
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Far Breton
9 godz. 20 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Marokkanischer Gugelhupf
1 Std. 35 Min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2 Std. 20 Min
Früchtekuchen
3h 10min
Engadiner Walnusstörtchen
1 Std. 45 Min
Rosmarin-Heidesand
4h
Panforte de Siena
2h
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Feigen-Mandel-Cantuccini
1 Std.