Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 150 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
- 35 g di zucchero
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 100 g di latte
- 25 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 tuorli
Crema di ricotta
- 280 g di zucchero
- 800 g di ricotta fresca, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- 280 g di confettura di visciole
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di panna (min. 30% di grassi)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2343 kJ / 560 kcal
- Eiwitten
- 12.6 g
- Koolhydraten
- 85.5 g
- Vetten
- 18.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pizza di pasqua dolce
3 godz.
Maritozzo romano
11 godz.
Ciambellone alla frutta secca
55 Min
Tozzetti
1 godz. 30 min
Ciambellone con crema all'arancia
55 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Crostata integrale ricotta e cioccolato
2 godz. 50 min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10 min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1 godz. 30 min
Crostata mele e cannella
1 godz. 20 min
Torta Moretta
1 godz. 30 min