Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 EL Zucker
- 200 g Äpfel, (ca. 2 Stück), geviertelt
- 10 g Zitronensaft
- 125 g Grüner Veltliner
- 60 g Zwiebeln, geviertelt
- 40 g Butterschmalz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Kümmel, gemahlen etwas mehr zum Dekorieren
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g weiße Weintrauben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 636 kJ / 152 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Fränkisches Apfelweißkraut
50min
Waldorfsalat
30 min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1h
Radieschen-Ingwer-Dressing
10min
Matjesrollen mit Sherry-Rotkrautfülle
45 min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min
Griechischer Weißkrautsalat
2 godz. 15 min
Gekochtes Sauerkraut
50min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 min