Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g mięsa wołowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 2 jajko
- 50 g bułki tartej
- 100 g mleka
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- olej, ilość do smażenia pieczarek i natłuszczenia folii
- 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien, np. z szynki, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 200 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w paski o grubości 1 cm
- 800 g wody
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1104 kJ / 263.9 kcal
- Eiwitten
- 28.7 g
- Koolhydraten
- 6.3 g
- Vetten
- 13.5 g
- Verzadigd vet
- 5.1 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 516.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1ωρ. 30 λεπτ.
Rolada z karkówki z grzybami
2ωρ. 35 λεπτ.
Pasztet babci Uli
8 Std. 50 Min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 Std. 25 Min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 Std. 25 Min
Rolada ze schabu
5 Std. 15 Min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Rolada mięsna
1ωρ. 10 λεπτ.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min