Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lievitino
- 10 g di lievito di birra fresco
- 100 g di latte
- 100 g di farina manitoba
Impasto
- 400 g di farina manitoba + q.b.
- 300 g di zucchero
- 1 limone, biologico, solo la scorza grattugiata
- 1 arancia, biologica, solo la scorza grattugiata
- 3 uova sbattute
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 15 g lievito di birra fresco
- 50 g di latte
- 20 g di Rum
- 20 g di Alchermes
- 20 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 150 g di gocce di cioccolato fondente
- 100 g di uvetta, ammollata in acqua per 10-15 minuti
Termine della preparazione
- 1 tuorlo sbattuto insieme ad un cucchiaio di latte
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1410 kJ / 337 kcal
- Eiwitten
- 6.7 g
- Koolhydraten
- 54.9 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 Min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Panpepato
25h 40min
Castagnole
1 Std. 20 Min
Maritozzo romano
11h
Ciambella ciociara
3 Std.
Ciaramicola
1 Std.
Ciambellone alla frutta secca
55min
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Crescia al formaggio
3u. 10min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.