Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Palatschinkenteig
- 250 g Milch
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 10 g Mineralwasser
- 3 Eier
- ¼ TL Salz
Fleischfüllung
- 70 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 120 g Karotten, in Stücken
- 170 g Kohlrabi, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Olivenöl, etwas mehr zum Ausbacken
- 250 g Faschiertes (vom Rind)
- 170 g passierte Tomaten
- 20 g Tomatenmark
- 60 g Rotwein
- 2 TL Basilikum, getrocknet
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- Olivenöl, etwas mehr zum Ausbacken
Béchamel und Schnittlauchsauce
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Gouda, in Stücken
- 30 g Butter
- 30 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Milch
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 TL Salz
- 250 g Sauerrahm
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 4 EL frischer Schnittlauch, in Röllchen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2985 kJ / 712 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 46 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Grammelknödel
1h 30min
Faschierte Laibchen
35min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min
Wurstknödel
1h 20min
Überbackene Speckknödel
1h 30min
Semmelfülle
1h 10min
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1h 40min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Topfenpalatschinken
1h 30min