Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salsa ranchera
- 55 g de cebolla
- 1 chile chipotle, seco
- 4 chiles morita
- 1 chile ancho, sin semillas
- 15 g de manteca vegetal
- 360 g de jitomate guaje, en cuartos
- 2 ½ cditas de sal fina
- 1 hoja santa, también conocida como Acuyo
- 80 g de agua
- 150 g de calabacitas, en trozos
- 150 g de champiñones
Tamales
- 200 g de harina de maíz, para tamales (ver tip)
- 1030 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 100 g de manteca vegetal
- 2 hojas de plátano, asada y cortada en 6 rectángulos de 20cm x 20 cm
- 3 hojas santa, también conocidas como Acuyo
- Voeding
- per 1 pieza
- Calorieën
- 983 kJ / 234 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tamales de Frijol
3h
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.
Tamales de elote con rajas
4 Std. 45 Min
Tamales de chocolate
1h 10 min
Adobo al pastor
10 Min
Tamales oaxaqueños
2 Std.
Chiles jalapeños en escabeche
40 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30 min
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Tinga de setas
25 Min
Masa básica para tamales
1h 30 min
Tamales rancheros
2 Std.