Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 EL Olivenöl
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Hähnchen (1200 g), Schenkel und Brust, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- 150 g Wasser
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 4 Safranfäden
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Kurkuma
- ¼ TL Zimt
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ Salzzitrone, in dünnen Scheiben (optioneel)
- 100 g Oliven, entsteint
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2376 kJ / 568 kcal
- Eiwitten
- 52 g
- Koolhydraten
- 6 g
- Vetten
- 37 g
- Vezels
- 1.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Peking-Hähnchen mit Reisglasnudeln
45min
Brunnenkressesalat mit Hüftsteak-Tagliata
50min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4h 30min
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Lamm mit Artischocken
1 Std. 30 Min
Schweinefilet mit Bohnensalat
55 min
Curry-Hähnchen mit lauwarmem Kartoffelsalat
1 Std.
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 Min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 Min
Rinderschmortopf
1 Std. 20 Min
Königsberger Klopse - mal anders
1 Std.