Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed quince
- 100 g white sugar
- 1000 g water
- 1 lemon, juice and zest
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 slices fresh ginger (2-3 mm each), peeled
- 1 star anise
- 350 g quince (approx. 2-3 quinces), peeled, cored and cut into quarters
Pudding
- unsalted butter, for greasing
- ground cardamom, for sprinkling
- ground cinnamon, for sprinkling
- 60 g blanched almonds
- 2 pieces orange zest (1 x 7 cm), no white pith
- 50 g white sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 eggs
- 1 pinch salt
- 80 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- double cream or crème fraîche, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1441.4 kJ / 343.2 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 44.3 g
- Vetten
- 14.6 g
- Verzadigd vet
- 5.4 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 249.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Figs with spiced custard and nougat cream
40 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Orange and almond cake
2h 20min
Citrus marmalade
2h 20min
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
Quince paste
4h 10min
Ginger bundt cake
1h
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Double ginger and pear cake
1 Std. 35 Min