Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed quince
- 100 g white sugar
- 1000 g water
- 1 lemon, juice and zest
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 slices fresh ginger (2-3 mm each), peeled
- 1 star anise
- 350 g quince (approx. 2-3 quinces), peeled, cored and cut into quarters
Pudding
- unsalted butter, for greasing
- ½ tsp ground cardamom, plus extra for sprinkling
- ½ tsp ground cinnamon, plus extra for sprinkling
- 60 g blanched almonds
- 2 pieces orange zest (1 x 7 cm), no white pith
- 50 g white sugar
- ½ tsp ground ginger
- 1 tsp baking powder
- 2 eggs
- 1 pinch salt
- 80 g self-raising flour
- double cream or crème fraîche, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1441.4 kJ / 343.2 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 44.3 g
- Vetten
- 14.6 g
- Verzadigd vet
- 5.4 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 249.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Orange and almond cake
2u. 20min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Tomato soup with ham and cheese wands
1h 20min
Double ginger and pear cake
1h 35min
Classic zabaglione
15 Min
Quince paste
4 Std. 10 Min
Hazelnut quince friands
2h 25min
Mystery soup
45 Min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 Min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15 min