Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed quince
- 100 g white sugar
- 1000 g water
- 1 lemon, juice and zest
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 slices fresh ginger (2-3 mm each), peeled
- 1 star anise
- 350 g quince (approx. 2-3 quinces), peeled, cored and cut into quarters
Pudding
- unsalted butter, for greasing
- ground cardamom, for sprinkling
- ground cinnamon, for sprinkling
- 60 g blanched almonds
- 2 pieces orange zest (1 x 7 cm), no white pith
- 50 g white sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 eggs
- 1 pinch salt
- 80 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- double cream or crème fraîche, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1441.4 kJ / 343.2 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 44.3 g
- Vetten
- 14.6 g
- Verzadigd vet
- 5.4 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 249.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed ginger pudding
3h 5min
Speculaas
1 godz.
Prune jam
55min
Cottage cheese
4h 30min
Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple
45 min
Almond shortcrust pastry
35 min
Quince paste
4 godz. 10 min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Apple and ginger paste
6h 15min
Sour cream pastry
25 min
Citrus marmalade
2h 20min
Orange Campari marmalade
1 godz. 35 min