Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed quince
- 100 g white sugar
- 1000 g water
- 1 lemon, juice and zest
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 slices fresh ginger (2-3 mm each), peeled
- 1 star anise
- 350 g quince (approx. 2-3 quinces), peeled, cored and cut into quarters
Pudding
- unsalted butter, for greasing
- ground cardamom, for sprinkling
- ground cinnamon, for sprinkling
- 60 g blanched almonds
- 2 pieces orange zest (1 x 7 cm), no white pith
- 50 g white sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 eggs
- 1 pinch salt
- 80 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- double cream or crème fraîche, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1441.4 kJ / 343.2 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 44.3 g
- Vetten
- 14.6 g
- Verzadigd vet
- 5.4 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 249.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed orange puddings
1h 25min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15 min
Quince paste
4h 10 min
Plum and cherry paste
5h 15 min
Pear Paste
10h
Quince crumble
1h 25min
Pecan, apple and carrot pudding
1h
Marzipan
10 min
Apricot Jam
40 Min
Wholegrain mustard
120h
Citrus marmalade
2h 20min
Orange and almond cake
2h 20min