Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Falafel
- 500 g Kichererbsen, getrocknet
- 30 g Wasser und mehr zum Einweichen
- 40 g Mehl
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 2 ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 ½ TL Salz
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Backpulver
- Öl zum Braten
Gurkendip
- 350 g Salatgurken, entkernt, in Stücken
- 1 ¼ TL Salz
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 2 Knoblauchzehen
- 350 g Joghurt, 3,5% Fett
- 20 g Olivenöl
- 10 g Zitronensaft
- 2 Prisen Pfeffer
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2397 kJ / 572 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 47 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 13.9 g
Alternatieve recepten
Kichererbsen-Patties
30min
Koriander-Falafeln
40min
Edamame-Falafeln mit Sesam-Joghurt-Dip
1 godz.
Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1 godz. 30 min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45min
Bohnen-Burger (vegan)
1h 20min
Koriander-Naan
1 godz. 15 min
Falafel mit Tomatenrelish
9 Std.
Hummus
10 min
Black Bean Pattie
30min
Falafel in Fladenbrot mit Tahin-Sauce
1h 25min
Naan-Brote mit Zwiebeln und Kreuzkümmel
1 godz. 30 min