Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Quicheteig
- 200 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 90 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Wasser
- 1 Eidotter
- ¼ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 70 g Gruyère Käse, in Stücken
- 250 g Ricotta
- 50 g Crème fraîche
- 3 Eier
- 1 Eiklar
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 200 g rote Zwiebeln, in Scheiben (3 mm)
- 20 g Rapsöl
- 15 g brauner Zucker
- 2 TL Balsamico-Essig
- 300 g Süßkartoffeln, geschält in Würfeln (ca. 2 cm)
- 4 Zweiglein frischer Thymian, Blättchen abgezupft
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2288 kJ / 546 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 33 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Chocolate Cheesecake mit Erdnusscreme
6h
Möhrenquiche mit Salbei
1u. 35min
Schokoladen-Tarte
1u. 15min
Chorizo-Quiche
2 Std. 30 Min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6h 10 min
Parmesan-Tarte mit roher Tomatensauce
1u. 30min
Paranussbraten mit Preiselbeersauce und Rosenkohl
1u. 15min
Gnocchi mit Kürbis und Salsiccia
2u.
Süßkartoffel-Focaccia mit Rotwein-Balsamico-Schalotten
2h 50min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1u.
Tarte provençale
1u. 40min
Apfel-Rosmarin-Crumble mit Zimt-Zabaglione
45 Min