Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sos
- 150 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki białego octu winnego
- 3 łyżki musztardy
- 45 g oliwy z oliwek
Sałatka ziemniaczana
- 500 g wody
- 4 łyżki soli
- 800 g ziemniaków, nieobranych, małych (ok. 3-4 cm dł.)
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w półkrążki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1232.9 kJ / 294.7 kcal
- Eiwitten
- 6.6 g
- Koolhydraten
- 27.5 g
- Vetten
- 17.9 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 5410.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hekele
2h 40 min
Sałatka rosyjska z burakami
1h 10 min
Sałatka ziemniaczana
50j
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 Min
Marynata winna
15 min
Kebabczety z grilla
2h 30 min
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2h 30 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1h
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1h 10 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1h 10 min