Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 80 g Butter, in Stücken
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 50 g Zucker
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- 1 Ei
Belag
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Butter, in Flöckchen, kalt
- 50 g Orangensaft
- 30 g Orangenlikör
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 934 kJ / 223 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 1.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Brioche
2h
Scones
35 min
Butterkuchen mit Mohn
4h
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Rosinenstuten
3h
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1h
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Butterkuchen
1h 55min