Versions compatibles
Goudbrasem met tapenade, aardappel-knolselderpuree en gemarineerde prinsessenbonen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gestoomde groenten
- 500 g water
-
1
tl groentebouillonpasta
ou 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 330 - 350 g verse sperziebonen, (bv. prinsessenbonen), in stukjes (3-4 cm)
- 600 g melige aardappels, in stukjes gesneden (2 cm)
- 450 g knolselder, in stukjes gesneden (2 cm)
Vis en tapenade van zwarte olijven
- 4 goudbrasem filets (elk 120 g, zie tip)
- zout, om op smaak te brengen
- gemalen zwarte peper, om op smaak te brengen
- 1 citroen, schil en sap
- 200 g zwarte olijven, ontpit
- 8 sardine fillets, in olie (optionnel)
- 2 knoflookteentjes
- 20 g verse peterselie, alleen blaadjes
- 40 g kappertjes op azijn, uitgelekt
- 10 g citroensap
- 60 g extra vergine olijfolie
Dressing
- 100 g rode uien, in tweeën gesneden
- 1 teentje knoflook
- ¾ tl zout
- ½ tl suiker
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 20 g citroensap
- 15 g zonnebloemolie
Afronding
- 320 g melk
- 60 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukjes gesneden
- 2 snuifjes nootmuskaat, gemalen
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3130 kJ / 748 kcal
- Protides
- 42 g
- Glucides
- 56 g
- Lipides
- 43 g
- Graisses saturées
- 14 g
- Fibre
- 10.7 g
- Sodium
- 2166 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Stevige linzenchili
Pas d’évaluation
Curry-wortelbrood
1h 5 min
Mexicaanse limoensoep
40 min
Aardappelsoep met curry
35 Min
Courgettesoep met munt
35 Min
XXL - Pompoensoep
50 Min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2h
Roggebroodjes
Pas d’évaluation
Romige Marokkaanse bonensoep
35 Min
Linzensoep met spinazie
50 Min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1h
Sabayon met sinaasappellikeur
15 Min