Middle Eastern Aubergine Pies
TM6 TM5

Middle Eastern Aubergine Pies

4.5 (8 évaluations )

Ingrédients

  • 1 tsp dried instant yeast
  • 1 tsp sugar
  • 125 g water
  • 50 g olive oil, plus 3 Tbsp and extra for greasing
  • 250 g strong white bread flour
  • 1 Tbsp ras el hanout
  • 2 ½ tsp fine sea salt
  • 700 - 800 g aubergines, diced (3-4 cm)
  • ground black pepper, to taste
  • 1 - 2 preserved lemons, halved, deseeded, to taste
  • 1 garlic clove
  • 10 g fresh parsley leaves
  • 50 g pitted black olives
  • 400 g tinned chopped tomatoes
  • 1 Tbsp tomato purée
  • 1 pinch dried chilli flakes (optionnel)
  • ½ tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground ginger
  • ½ tsp ground cumin
  • ½ tsp smoked paprika
  • 2 Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, for sprinkling

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2541 kJ / 608 kcal
Protides
13 g
Glucides
58 g
Lipides
33 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives