![Beetroot salad with raita dressing Beetroot salad with raita dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D6B5F42-3E62-480D-BCF5-DF52ADAF5631/Derivates/0C50B088-D559-49B0-AD51-3E74CB2D873D.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Protides
- 5.5 g
- Glucides
- 14.7 g
- Lipides
- 16.7 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 3.9 g
- Sodium
- 645.5 mg
Recettes alternatives
Dukkah
25 min
Roasted carrot dip
1 godz.
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 godz.
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35min
Savoury stuffed pumpkin
1 godz. 25 min
Raw cauliflower tabouli
30min
Pistachio cheesecakes with mango
2 godz. 30 min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Sweet spiced nuts
1 godz.
Melted Brie with basil and lemon pesto
30min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 Std. 35 Min