Versions compatibles
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lamb meatballs
- oil for greasing
- 2 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh mint, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly cut
- 1 tsp Arabian spice mix
- 2 tsp ground sumac
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, adjust to taste
- 500 g lamb mince
Steamed meatballs, spicy tomato rice and sauce
- 250 g basmati rice
- 2 tsp coriander seeds
- 3 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
- 2 fresh green chillies, cut into halves and deseeded
- 900 g ripe tomatoes, cut into quarters
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
ou 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp dried oregano
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 300 g water
- 1 heaped tbsp cornflour (starch)
- 5 sprigs fresh coriander, finely choppped
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2715 kJ / 649 kcal
- Protides
- 34.5 g
- Glucides
- 70.2 g
- Lipides
- 25.6 g
Recettes alternatives
Lemon Chicken with Spring Onions
35 Min
Lemon chicken
50 Min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 min
Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup
50 Min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40 min
Caribbean stew and Steamed rice cups
9 godz. 15 min
Salmon kabsa
35 Min
Arabian spice mix
5min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Chicken tagine with honey and prunes
40 min
Coconut Rice Salad
1 godz.
Baked masala fish
1 godz. 15 min