Versions compatibles
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 80 g olijfolie
- 50 g sojasaus
- ½ tl bruine suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g per stuk)
- 100 g sjalotten, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 100 g prei, enkel het witte gedeelte, in stukken
- 20 - 30 g verse gember, gepeld (optionnel)
- 100 g selderstengels, in stukken
- 350 g diepgevroren doperwtjes
- 450 g water
- 2 tl zout
- 400 g broccoliroosjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 - 100 g lichte room (ong. 18% vet), naar smaak
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2782 kJ / 664 kcal
- Protides
- 46 g
- Glucides
- 19 g
- Lipides
- 43 g
- Fibre
- 9.4 g
Recettes alternatives
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45min
Matzeballen
Pas d’évaluation
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Pas d’évaluation
Gestoomde havercake met gedroogde vruchten
Pas d’évaluation
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1hod.
Haverkoekjes op een stokje
1h 30min
Romige erwtensoep
40 min
Pompoensoep, vis met rijst en groenten, appel-peercrumble
1hod.
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45min
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2h 10 min
Kweeperentaart
Pas d’évaluation
Zachte wortelsoep met venkel
40 min