Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
130
g de lait, et un peu pour la dorure
or 130 g de crème fraîche, et un peu pour la dorure -
20
g de levure boulangère fraîche
or 10 g de levure boulangère sèche - 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le plan de travail
- 1 jaune d'œuf, pour la dorure
- Nutrition
- per 10 parts
- Calories
- 16371.3 kJ / 3912.8 kcal
- Protein
- 92.1 g
- Carbohydrates
- 448.4 g
- Fat
- 194.9 g
- Saturated Fat
- 114 g
- Fibre
- 18.9 g
- Sodium
- 4263.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Tarte briochée aux abricots
3 Std. 10 Min
Pâte à pizza
1 Std.
Chouquettes du goûter
35 Min
Pains aux raisins
20 Std. 15 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min
Brioche Nanterre
4h 15min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Yaourts maison
11 Std. 30 Min