Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La crème citron
- 60 g de sucre en poudre
- 15 g de fécule de maïs
- 135 g de jus de citron
- 35 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 œufs
- 40 g de beurre doux
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2302 kJ / 553 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 40.8 g
In Collections
Alternative recipes
Flaugnarde aux poires
50 min
Galette au beurre
1h
Gâteau tout citron
55 min
Bûche aux épices façon tatin
1h 15min
Gâteau magique au citron
3 godz. 15 min
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Cobbler à la cerise
40 min
Gâteau de rêve danois
1h
Minibûche cerise amarena
40 min
Galette des Rois aux châtaignes
1h 25 min
Galette à l'ananas et au rhum
1h 10min
Cookies rhum-raisins
25 min