Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 290 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- eau (1 bol)
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 2198 kJ / 521 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 110 g
- Fat
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
5hod.
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Pain à la châtaigne
2 Std. 55 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6sa 10 dk
Pain de seigle
4h 10 min
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Pain noir aux graines
2h 45 min
Pain d'épeautre aux graines
6sa 10 dk