Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 290 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- eau (1 bol)
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 2198 kJ / 521 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 110 g
- Fat
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Pain viking au sésame
3sa 10 dk
Pain de seigle
5h
Pain aux céréales, abricots et figues
2 Std. 15 Min
Pain torsadé au kamut
4 Std. 10 Min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Pain complet vapeur
4h
Pain blanc en cocotte
3ωρ. 15 λεπτ.
Pain noir aux graines
2sa 45 dk
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain de campagne en cocotte
2hod. 10min