Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 400 g de farine de seigle
- 100 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 275 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 8750 kJ / 2076 kcal
- Protein
- 48 g
- Carbohydrates
- 137 g
- Fat
- 7 g
In Collections
Alternative recipes
Petits pains de seigle
12 Std.
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40 min
Pain de seigle
5sa
Pains de seigle au citron
3 Std. 50 Min
Pain polka pistaches-abricots-noisettes
3 Std. 50 Min
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Pain complet
16h
Pain blanc en cocotte
3 Std. 15 Min
Tourte auvergnate au seigle
4 godz. 45 min
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Pain complet vapeur
4h