Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 70 g d'huile d'olive
- 1 gousse d'ail
- 60 g de filets d'anchois à l'huile, rincés et égouttés
- 200 g d'olives noires
- 100 g de câpres au vinaigre
- le jus d'un citron jaune
- 1 c. à soupe de cognac
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 581 kJ / 140 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Carbohydrates
- 1.1 g
- Fat
- 13.6 g
- Fibre
- 0.8 g
In Collections
Alternative recipes
Anchoïade
15 Min
Aïoli traditionnel
10 Min
Tapenades variées
10 Min
Tapenade de Marseille
15 Min
Rouille
10 Min
Pissaladière
2h 10 min
Tapenade de tomates
5 Min
Sauce rouille
10 Min
Tapenade
10 Min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Fougasse aux grattons
2h
Caviar d'aubergine "express"
20 Min