Eieren in falafel korst met yoghurtsaus
TM6

Eieren in falafel korst met yoghurtsaus

(No ratings)

Ingredients

Eieren

  • 6 eieren, medium (53-63 g), koud
  • water, te vullen tot 1L

Yoghurtsaus

  • 400 g yoghurt, 3,5% V.G.
  • 15 g limoensap
  • 10 g honing
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl zout

Falafel

  • 110 g lente-ui, in ringen (1 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse koriander, enkel de bladeren
  • 4 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
  • 1 eierdooier
  • 400 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
  • 20 g olijfolie
  • 20 g vers geperst citroensap
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 40 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g paneermeel
  • 1500 g olie, om te frituren

Nutrition
per 1 portie
Calories
1695.8 kJ / 405.3 kcal
Protein
15.2 g
Carbohydrates
33.2 g
Fat
24.3 g
Saturated Fat
4.5 g
Fibre
5.8 g
Sodium
563.3 mg

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes