Kip- en aspergetaartjes
TM6 TM5

Kip- en aspergetaartjes

5.0 (2 ratings)

Ingredients

Zanddeeg

  • 150 g bloem, en meer om te bestuiven
  • 80 g boter, koud, in blokjes (2 cm)
  • 50 g water, koud
  • 1 snuifje zout

Vulling

  • 80 g ui, in stukken
  • 350 g kippenborst, ontveld en ontbeend, in blokjes (1 cm)
  • 220 g water
  • ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 1 gedroogd laurierblad

Saus

  • 25 g boter, in blokjes
  • 25 g bloem
  • 150 g melk
  • ½ tl zout, naar smaak
  • ¼ tl gemalen witte peper, naar smaak
  • 80 g witte asperges, gekookd, in schijfjes (2 cm)
  • 1 el verse peterseliebladeren, grof gehakt, als afwerking

Nutrition
per 1 portie
Calories
1122 kJ / 267 kcal
Protein
14 g
Carbohydrates
22 g
Fat
12 g

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes