Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le gâteau
- 240 g de beurre, en morceaux et un peu pour le moule
- 240 g de sucre en poudre
- 4 oranges non traitées, zestes et jus
- 4 œufs
- 240 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le sirop
- 25 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2238 kJ / 535 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 36 g
Alternative recipes
Cake au citron vert
1 Std.
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Gâteau aux fruits
55 Min
Gâteau tout citron
55 Min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Cake à la vanille
1 Std.
Cake au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Gâteau aux poires et aux amandes
1hod. 50min
Cake orange-pavot
1 Std.
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5 min