Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le gâteau
- 240 g de beurre, en morceaux et un peu pour le moule
- 240 g de sucre en poudre
- 4 oranges non traitées, zestes et jus
- 4 œufs
- 240 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le sirop
- 25 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2238 kJ / 535 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 36 g
Alternative recipes
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Gâteau à l'orange
1h
Moelleux à la clémentine
50 min
Gâteau tout citron
55 min
Gâteau noix-chocolat
2h 45 min
Tarte à l'orange
12 godz.
Madeleines à l'orange
1h
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1h 10min
Cake mi-figue mi-raisin
55 min
Tarte à l’orange
6 Std. 5 Min