Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème anglaise à la menthe
- 300 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 10 feuilles de menthe fraîche, et quelques feuilles pour la finition
Les îles flottantes à la fraise
- 250 g de fraises, équeutées et coupées en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- caramel liquide maison, pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 679.7 kJ / 161.8 kcal
- Protein
- 4.7 g
- Carbohydrates
- 22.2 g
- Fat
- 5.8 g
- Saturated Fat
- 2.2 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 51.2 mg
Alternative recipes
Chantilly au chocolat
2h 10min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7 Std.
Riz au lait caramel
1小时 30 分钟
Crème anglaise Mode Sauce
15min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Sorbet fraise-banane
5min
Mayonnaise
5min
Caramel liquide
25 min
Îles flottantes
40 min
Glace vanille aux myrtilles
12 godz. 30 min