Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 370 g de farine de blé, et 20 g pour étaler la pâte
- 2 pincées de sel
- 185 g de beurre, coupé en dés
- 75 g de sucre en poudre
- 60 g d'eau
- 1 petit œuf
La garniture
- 1000 g de reines-claudes, non dénoyautées
- 1 - 2 c. à soupe de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1962 kJ / 469 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 63 g
- Fat
- 20 g
In Collections
Alternative recipes
Far breton aux pruneaux
1 Std.
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Financier aux pommes façon tatin
55 dk
Tarte fine aux pommes
2 Std. 25 Min
Tarte aux poires à l'ancienne
1ωρ. 10 λεπτ.
Far breton aux pruneaux
1ωρ. 10 λεπτ.
Far breton aux pruneaux
2h
Far aux pommes
1 Std.
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 Std. 15 Min
Tarte au poireau et lardons
2h 5min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min