Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La marquise
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 80 g de sucre glace
- 200 g de beurre, en morceaux
La crème anglaise
- 250 g de lait
- 1 fève tonka, râpée
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 3036 kJ / 731 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 54 g
Alternative recipes
Crème caramel et vanille
8 godz.
Crème anglaise
10 Min
Gâteau moelleux au caramel salé
1 Std. 40 Min
Crème au chocolat
3h 25min
Flan pâtissier au chocolat au lait
1 Std. 40 Min
Crème express chocolat-vanille
20 Min
Financiers au pralin
1 godz. 35 min
Rillettes de merlu et chorizo doux
12h
Financiers aux amandes et aux framboises
35 Min
Minicannelés aux speculoos
1 Std. 20 Min
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Sauce aurore
15 Min