![Foie gras aux figues et à l'armagnac Foie gras aux figues et à l'armagnac](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFF5D73A-4B7A-4A41-93CE-07047E4D966E/Derivates/6190d589-f1fb-415b-a789-1533047c02dd.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La veille
- 1 foie gras de canard cru, dénervé (500 g env.)
- ½ c. à café de quatre-épices moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 c. à café de sel
- du poivre moulu
- 10 g d'armagnac
- 6 figues sèches, coupées en petits dés
- 500 g d'eau
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2782 kJ / 665 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 15 g
- Fat
- 64 g
Alternative recipes
Foie gras de canard
72h
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Foie gras au café et aux pruneaux
1 godz. 35 min
Foie gras farci aux figues
24h
Truffes à la crème de whisky
2 Std. 20 Min
Queue de langouste, sauce vanille
1 godz. 35 min
Foie-gras mi-cuit
50 godz.
Croquettes de morue, sauce chien
24h
Bœuf en croûte feuilletée à la moutarde
2 Std. 40 Min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1sa 15 dk
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1 Std. 20 Min