![Pissaladière classique Pissaladière classique](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7BF10645-BF1A-4DDD-B004-841EA31862ED/Derivates/34d008f8-b1c5-426f-a12d-53327ae97662.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 200 g de farine de blé semi-complet
- 10 g d'huile d'olive, 4 c. à soupe, 1 filet et un peu pour la saladier
- ½ c. à café de sel
- 4 gros oignons, coupés en quatre
- du poivre moulu
- 2 c. à café de thym frais
- 50 g d'olives noires
- 1 boîte de filets d'anchois à l'huile
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1042 kJ / 249 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 13 g
Alternative recipes
Tapenade
10min
Pissaladière
2h 10min
Pissaladière
3h
Pompes à l'huile
3h
Oreillettes
3h 40min
Fougasse aux olives
2 godz. 50 min
Tarte aux courgettes et tapenade
1ωρ. 15 λεπτ.
Pissaladière
3h
Artichaut poivrade en barigoule
35 Min
Tian aux anchois, olives et romarin
1sa 20 dk
Pissaladière aux oignons rouges
50 Min
Anchoïade
15 dk