Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La veille
- 35 g de sucre en poudre
- 5 g de sel fin
- 45 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 125 g de lait
Le jour même
- 150 g de beurre doux et froid
- 24 bâtons de chocolat noir, coupés en deux (voir "Conseil(s)")
- 1 œuf battu
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1157.7 kJ / 277.9 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Carbohydrates
- 25.2 g
- Fat
- 17.7 g
- Saturated Fat
- 11.5 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 11.8 mg
In Collections
Alternative recipes
Pain de mie
3ωρ. 20 λεπτ.
Pain au chocolat
24h
Croissant
16h
Baguette
3 Std. 45 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Petits pains au lait
1h 45min
Baguette express
2h 35min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Miniviennoiseries express
5h 20 min
Baguette viennoise au chocolat
2 Std. 45 Min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Baguette tradi'graines
3h 30min