Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte sucrée
- 180 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
La pâte à brioche
- 110 g de sucre en poudre
- le zeste d'une ½ orange non traitée
- 120 g de lait
- 130 g de beurre
- 1 c. à soupe de levure boulangère sèche (15 g)
- 1 œuf entier (60 g)
- 1 jaune d'œuf
- 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1261 kJ / 302 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 14 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau de rêve danois
1h
Cornes de gazelle
1h
Focaccia sucrée à la noisette
2 Std. 20 Min
Biscuits aux amandes
35 Min
Croustade aux pommes
50 Min
Boulettes au pain
50 Min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 Std. 40 Min
Briouats
35 Min
Cantucci
1u. 15min
Manaïches au zaatar
2 Std.
Biscuits au citron
50 Min
Gâteau de semoule à l'orange
6h 45min