Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte sucrée
- 180 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
La pâte à brioche
- 110 g de sucre en poudre
- le zeste d'une ½ orange non traitée
- 120 g de lait
- 130 g de beurre
- 1 c. à soupe de levure boulangère sèche (15 g)
- 1 œuf entier (60 g)
- 1 jaune d'œuf
- 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1261 kJ / 302 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 14 g
In Collections
Alternative recipes
Cake à la noix de coco
1 Std. 15 Min
Brownies au chocolat et à la noix de coco
1 Std. 45 Min
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Cantucci
1 Std. 15 Min
Gâteau de Santiago
35min
Linzer torte
2 Std.
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Roulé de pain
1 Std. 15 Min
Kardemummabullar
5h
Pain de Gênes
1 Std.
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 Std. 45 Min
Vanille Kipferl
35min