Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pâte
- 150 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu plus pour beurrer le moule
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
Garniture et finition
- 100 g de sucre
- ½ gousse de vanille
- 400 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 3 œufs
- 2 c. à soupe de farine
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 morceau/part
- Calories
- 1621 kJ / 390 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 27 g
Alternative recipes
Gâteau choco-coco
40 min
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1h 45min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Gâteau à l'Ovo
55 min
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Milanais
3 Std.
Miroirs à la gelée de vin chaud
2sa 40 dk
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min