Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pâte
- 150 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu plus pour beurrer le moule
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
Garniture et finition
- 100 g de sucre
- ½ gousse de vanille
- 400 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 3 œufs
- 2 c. à soupe de farine
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 morceau/part
- Calories
- 1621 kJ / 390 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 27 g
Alternative recipes
Milanais
3h
Tresse bernoise
1h 45min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Gâteau à l'Ovo
55min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Gâteau des rois
1h 55min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Ramequins au fromage
50 min
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Caramels à la crème
2h