Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g d'eau
- 12 huîtres
- 500 g de gros sel
- 90 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g de beurre
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu
- Nutrition
- per 4 portions
- Calories
- 1588 kJ / 384 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 16 g
- Fat
- 32 g
In Collections
Alternative recipes
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15 min
Sauce gribiche
15 dk
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50 min
Mouclade
1h
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 min
Crème d'huître
35 min
Moules farcies au beurre d'ail
35 min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45 min
Œufs cocotte aux cèpes
35 min
Mouclade charentaise
40 min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Rognons de veau sauce madère
20 min