Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g d'eau
- 12 huîtres
- 500 g de gros sel
- 90 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g de beurre
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu
- Nutrition
- per 4 portions
- Calories
- 1588 kJ / 384 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 16 g
- Fat
- 32 g
In Collections
Alternative recipes
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 Min
Moules à l'escabèche
24h
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 Min
Mouclade charentaise
40 Min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Moules farcies au beurre d'ail
35 Min
Moules à la crème et au vin blanc
45 Min
Foie gras d'oie à la truffe
72sa
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45 Min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 Min
Moules au roquefort
40 Min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50 Min