![Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5a16a26-55ea-44f4-b5c2-1d8aa0bf41d9/Derivates/6d1aa22a-52bb-4759-9230-df3b32943458.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Gehaktballen en saus
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 100 g ui, in vier gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 500 g rundergehakt, in stukken
- 500 g varkensgehakt, in stukken
- 60 g lichte room (ong. 18% vet)
- 2 snuifje zeezout
- 2 snuifje gemalen zwarte peper
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 40 g olijfolie
Parmezaanse polenta
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 1000 g volle melk
- 100 g polenta
- 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
- 2 snuifjes zeezout
- olijfolie, en wat extra om te garneren
- verse peterseliebladeren, om te garneren
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 3732 kJ / 32 kcal
- Protein
- 46 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 65 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Gestoomde tagliatelle van wortel en courgette
35min
Gehaktballen in tomatensaus
3 godz. 40 min
Kip- en aspergetaartjes
1h 35 min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 Min
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5min
Soja-bolognese met courgette noedels
50min
Verloren brood met peer, gember en bessenjam
No ratings
Pizza met rode pepersaus, spinazie en ei
1h 45min
Gevulde paprika's met rijst en tomatensaus
1 Std.
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1 Std.
Aspergesoep met citroen
55min
Balletjes in Spaanse saus
55min