Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre vanillé maison
- 40 g de sucre en poudre
La pâte à brioche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 pincées de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 140 g de lait
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de pépites de chocolat
- 1 œuf
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1986 kJ / 475 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 18.5 g
- Fibre
- 2.3 g
Alternative recipes
Pain au chocolat
24h
Brioche de Jeanne
4u. 15min
Brioche "super bonne"
3sa
Beignets au four
2 Std.
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 Std.
Bun à burger
4sa 10 dk
Gaufres de Liège
1 Std. 30 Min
Chouquettes
1 Std.
Baguette viennoise
4h 25min
Panini jambon-fromage
2sa 45 dk
Miniviennoiseries express
5j 20 menit
Roulés briochés au chocolat
2h 40 min