![Vleesgehaktbrood met champignons Vleesgehaktbrood met champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/72245_401-0-3977-3977.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Gehaktbrood
- 20 g oud brood, in stukken (3 cm)
- 60 g parmezaankaas, in stukken (3 cm)
- 60 g gemengde groenten (look, ui, wortel, selderij en peterselie), in stukken (3 cm)
- 400 g rundergehakt
- 2 eieren
- 1 tl zout
- 1 snuifje peper
- 100 g spek , fijngesneden
Saus en bijgerecht
- 30 g extra vergine olijfolie + naar believen
- 500 g aardappelen, in schijfjes (1/2 cm) of in blokjes (3 tot 4 cm)
- 300 g verse champignons, schoongemaakt en in schijfjes
- 1 tl zout
- 30 g sjalotten, in helften
- 100 g droge witte wijn
- 300 g water
- 1 vleesbouillon blokje (voor 0,5 l)
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1347 kJ / 322 kcal
- Protein
- 29 g
- Carbohydrates
- 16.7 g
- Fat
- 14.6 g
- Fibre
- 2.7 g
In Collections
Alternative recipes
Vleesballetjes met tomatensaus
45min
Kipfilets pizzaiola
55 min
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1h
Stoofpotje van champignons en worst met gerst
55 min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3h 35min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40 min
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1 Std. 40 Min
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1h
Ratatouille en zeebaars met aardappelen en eieren
50min
Gevulde paprika's met rijst en tomatensaus
1h
Eénpersoons chocolade- en aardbeientaart
50min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 Std. 15 Min