![Balletjes in Spaanse saus Balletjes in Spaanse saus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/64215_3-456-2595-2595.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Balletjes
- 200 g wortelen, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 - 2 takjes verse peterselie (enkel de blaadjes)
- 50 g paneermeel
- 2 eieren
- 50 g melk
- 1 tl zout
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 500 g gemengd gehaktvlees (250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees)
- 50 g pijnboompitten (optional)
- 20 g extra vergine olijfolie (om de schaal in te vetten)
- meel (om de balletjes door te wentelen)
Spaanse saus
- 250 g ui, in kwarten gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 el tomatenpuree (optional)
- 100 g witte wijn
- 300 g water
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 el vleesextract (rund)
- 1 snuifje gemalen kruidnagels
- 1 el verse peterselie, gehakt
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2007 kJ / 480 kcal
- Protein
- 16.27 g
- Carbohydrates
- 11.31 g
- Fat
- 40.82 g
In Collections
Alternative recipes
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1j 10 menit
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 godz. 15 min
Cottage pie
1j 10 menit
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50min
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Gepaneerde hamburger van kalkoen en spinazie
35 min
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Brak ocen
Hamkroketten met snelle bechamelsaus
9h 15min
Alpengratin
50min
Aardappelpuree
45 min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 min
Vleesballetjes met tomatensaus
45 min