IJs gaat er altijd wel in!

Ontdek onze ijstips en suggesties met ijs - van de meest romige en meest decadente, tot lichtere en fruitige opties. Deze zomer vind je het beste ijssalon bij je thuis - Cookidoo®!

In een hoorntje, in een bekertje of op een stokje?

De perfecte modus voor ijs

TM6 Indikken modus

Veel ijsjes worden gemaakt op basis van custard bestaande uit eieren, melk en suiker. Gebruik voor nog romigere en gladdere resultaten de Indikken modus van de TM6 om de perfecte custardbasis te bereiden! Om je custard- of lemoncurd-basis in te dikken, stel je de temperatuur in op 80°C.

Probeer onze unieke en ultraromige ijsjes op custard-basis

De laatste ijstrends

Van zuivelvrij ijs tot suikervrije opties - ijsjes voor speciale diëten zijn populair dit jaar. Daarentegen winnen ook nostalgische smaken die ons aan onze kindertijd herinneren (zoals popcorn, karamel, pindakaas en gelei) aan populariteit. Hartige en avontuurlijke smaken zoals rode biet en getextureerd ijs (gemengd met ingrediënten zoals koekjes, chocolade of karamel) zijn nu ook een trend!

Een bolletje ijs brengt altijd vrolijke herinneringen boven

Hoe schep je hét perfecte bolletje ijs?

In plaats van dat je je ijsschep diep in de ijsbak doopt, probeer de ijsschep eens zachtjes over het ijsoppervlak te laten glijden. Zo creëer je het perfecte bolletje ijs!

2 schepjes zomerlekkernijen, alstublieft!

Tips voor het perfectioneren van je ijstextuur

Stukjes en smaken toevoegen
Voor de beste resultaten moeten ingrediënten zoals vanille-extract of chocolade rechtstreeks aan de ijsbasis worden toegevoegd, terwijl grove ingrediënten zoals koekjes of noten direct voor het invriezen moeten worden toegevoegd!

Hoe maak je ijsjes romiger?
•Hoe meer vet (room) het ijs bevat, hoe zachter en romiger je ijs zal zijn
•Vloeibare zoetstoffen zoals honing, glucosestroop of glucose zorgen ervoor dat je ijs een romige en stabiele textuur heeft
•Een beetje alcohol zoals een vruchtenlikeur of wodka dragen ook bij aan een zachtere textuur en een pittige smaak
•Voor een zachtere consistentie vries je je ijs in in een smalle bak bedekt met plastic folie

Verfrissende sorbets voor warme dagen

Voor meer inspiratie bekijk je al onze ijsrecepten!

Blijf heerlijk koel in de zomer