Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten

Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten

4.0 1 beoordeling
Voorbereiding. 5min
Totaal 14u. 15min
6 porties

Ingrediënten

  • suiker
    180 g
  • eierdooiers
    4
  • gorgonzola in stukken
    150 g
  • melk min. 3,2%
    420 g
  • room, min. 30% vet
    200 g
  • zout
    2 - 3 snuifjes
  • peer (met hard vruchtvlees, bv. Corella, Williams), klokhuis verwijderd, in stukken (3,5 cm)
    400 g
  • geklaarde boter
    20 g
  • brandy
    20 - 30 g
  • gemalen kardemom
    2 - 3 snuifjes
  • gemalen piment (optioneel)
    2 - 3 snuifjes
  • walnoten (optioneel) geroosterd, als afwerking

Voeding per 1 portie

Calorieën 466 kcal / 1949.7 kJ
Eiwitten 10 g
Vetten 27.6 g
Koolhydraten 45.4 g
Vezels 2.1 g
Verzadigd vet 16.6 g
Natrium 383.8 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...