Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
TM6

Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten

4.0 (1 beoordeling)

Ingrediënten

  • 180 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 150 g gorgonzola, in stukken
  • 420 g melk, min. 3,2%
  • 200 g room, min. 30% vet
  • 2 - 3 snuifjes zout
  • 20 g geklaarde boter
  • 400 g peer (met hard vruchtvlees, bv. Corella, Williams), klokhuis verwijderd, in stukken (3,5 cm)
  • 20 - 30 g brandy
  • 2 - 3 snuifjes gemalen kardemom
  • 2 - 3 snuifjes gemalen piment (optioneel)
  • walnoten, geroosterd, als afwerking (optioneel)

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1949.7 kJ / 466 kcal
Eiwitten
10 g
Koolhydraten
45.4 g
Vetten
27.6 g
Verzadigd vet
16.6 g
Vezels
2.1 g
Natrium
383.8 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten