4 tips om veganistische en niet-veganistische gasten tegelijk te bedienen

Steeds meer mensen passen hun voedingswijze aan en zoeken naar alternatieven om ingrediënten als vlees, vis en zuivelproducten uit hun eetpatroon te schrappen. Als u, of vrienden en familie, de voorkeur geven aan plantaardige gerechten, zijn er tal van manieren waarop u tijdens een etentje met de Thermomix® voor veganistische gasten kunt koken én tegelijkertijd de vleeseters kunt tevreden stellen.

1. Bereid kleinere gerechten

Vermaak uw gasten in stijl met een smakelijke selectie aan tapasachtige gerechtjes. Op die manier bespaart u tijd want u serveert alles samen, en uw gasten kunnen nemen wat ze maar willen. Recepten zoals Falafel met rode bieten hummus en Vegetarische bonenburger zijn heerlijk én eenvoudig, en kunnen worden geserveerd met een levendige, voedzame salade.

2. Serveer koude gerechten

Er zijn veel gerechten die van tevoren kunnen worden bereid en koud kunnen worden geserveerd, waardoor u heel wat tijd bespaart. Probeer onze Mexicaanse dip in laagjes of Kruiden en Cashew dip, die perfect zijn om te dippen.

3. Maak uw eigen gerechten

Pizza, taco's, arepa's, fajita's en burrito's zijn allemaal dingen die uw gasten zelf kunnen maken met een selectie aan ingrediënten. Serveer alle elementen en laat ze beslissen wat ze willen eten. Op die manier bespaart u zelf tijd in de keuken en geeft u uw gasten een beetje van alles wat ze leuk vinden. Het geeft vleeseters ook de kans om nieuwe veganistische smaken te ontdekken!

4. Vervang ingrediënten

Laat uw niet-veganistische gasten kennismaken met veganistische lekkernijen. Zo is iedereen blij!

Vlees: er zijn een heleboel vleesvervangers om uit te kiezen. Tofu is geweldig om te bakken, waardoor het de perfecte keuze is voor roerbakrecepten. Er is ook jackfruit, dat een geraspte textuur heeft en kan worden gebruikt als smakelijke vervanging voor pulled pork in burgers. Seitan, gemaakt van tarweproteïne, kan worden gebakken of geroosterd en kan verschillende soorten vlees vervangen, zoals eend, rundvlees en worst.

Melk: populaire melkvervangers zijn soja-, amandel-, haver- en kokosmelk, die ideaal is om curry's, bouillon en soepen een romige structuur te geven. Deze kunnen in verschillende recepten allemaal op precies dezelfde manier als zuivelmelk worden gebruikt. Met de Thermomix® kunt u natuurlijk uw eigen plantaardige melk maken – zo gemakkelijk!

Kaas: Er zijn alternatieven voor bijna elke kaassoort, waaronder enkele van de meest populaire; parmezaan, cheddar en mozzarella. Wilt u indruk maken? Maak uw eigen Vegan kaas (ENG).

Ontdek inspirerende veganistische recepten voor uw volgende etentje

Recepten vinden