Compatibele versies
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Botrytis soaked figs
- 150 g botrytis semillon
- 70 g caster sugar
- 1 vanilla bean, cut into half lengthways, seeds scraped
- 1 cinnamon quill
- 2 star anise
- 2 pinches ground nutmeg
- 150 g dried figs
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Shortcrust pastry
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 230 g plain flour
- 1 pinch salt
- 50 g icing sugar
- 3 egg yolks
Cheesecake filling
- 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g raw hazelnuts, toasted
- 150 g cream cheese
- 100 g caster sugar
- 100 g sour cream
- 2 eggs
- 40 g mixed peel
- 40 g brandy
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2163.7 kJ / 515.1 kcal
- Eiwitten
- 12.3 g
- Koolhydraten
- 56.9 g
- Vetten
- 26.9 g
- Verzadigd vet
- 15.2 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 146.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Green fig and lime marmalade
1h 10min
Basil pesto
10 min
Brioche fruit tarts
4h
Mandarin crème brûlée
4 Std. 15 Min
Almond pastry
25 min
Taramasalata
15min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26 Std. 35 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Orange and almond cake
2h 20min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min