Apparaten en Accessoires
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Voorbereiding 55min
Totaal 30u. 25min
12 portions
Ingrediënten
Botrytis soaked figs
-
botrytis semillon150 g
-
caster sugar70 g
-
vanilla bean cut into half lengthways, seeds scraped1
-
cinnamon quill1
-
star anise2
-
ground nutmeg2 pinches
-
dried figs150 g
Ricotta
-
full cream milk1800 g
-
white vinegar80 g
Shortcrust pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
plain flour230 g
-
salt1 pinch
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Cheesecake filling
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces80 g
-
raw hazelnuts toasted40 g
-
cream cheese150 g
-
caster sugar100 g
-
sour cream100 g
-
eggs2
-
mixed peel40 g
-
brandy40 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
160.5 mg
Eiwitten
11.2 g
Calorieën
2127.7 kJ /
508.5 kcal
Vetten
25.4 g
Vezels
2.8 g
Verzadigd vet
12.1 g
Koolhydraten
55.6 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Focus on Ricotta
7 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je dit ook leuk...
Almond pastry
25min
Fruity pear mince tarts
2u. 30min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Geen beoordelingen
Bircher muesli
12u. 10min
Berry mousse
5u.
Sour Plum Sauce
55min
Steamed coconut custards
45min
Black & white chocolate tartufo
13u. 55min
Oatcakes with Moroccan hommus
50min
Hazelnut torte
3u. 15min
Celery leaf gremolata
5min
Lime glaze
40min