Compatibele versies
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Botrytis soaked figs
- 150 g botrytis semillon
- 70 g caster sugar
- 1 vanilla bean, cut into half lengthways, seeds scraped
- 1 cinnamon quill
- 2 star anise
- 2 pinches ground nutmeg
- 150 g dried figs
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Shortcrust pastry
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 230 g plain flour
- 1 pinch salt
- 50 g icing sugar
- 3 egg yolks
Cheesecake filling
- 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g raw hazelnuts, toasted
- 150 g cream cheese
- 100 g caster sugar
- 100 g sour cream
- 2 eggs
- 40 g mixed peel
- 40 g brandy
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2163.7 kJ / 515.1 kcal
- Eiwitten
- 12.3 g
- Koolhydraten
- 56.9 g
- Vetten
- 26.9 g
- Verzadigd vet
- 15.2 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 146.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Haupia Pie
3h
Rosewater madeleines
30 dk
Spiced red wine pears
45min
Lemon meringue pie
3h
Sunflower and nori filling
3h 10 min
Pistachio cheesecakes with mango
2sa 30 dk
Ricotta fruit tart
1h 30min
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4 Std. 20 Min
Gluten free vanilla bundt with lemon glaze
1h 5 min
Ricotta gnocchi
2 Std.
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min