Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hummus
- 450 g Kichererbsen aus der Dose, gewaschen
- 200 g Wasser
- 100 g Tahina, weiß (Sesampaste z.B. von AlWadi)
- Zitronensaft zum Abschmecken
- 10 g Olivenöl etwas mehr zum Abschmecken
- Salz zum Abschmecken
- 2 Knoblauchzehen
Grüne Tahina
- 100 g Wasser
- 100 g Tahina, weiß (Sesampaste z.B. von AlWadi)
- 10 g Olivenöl
- 10 g frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- 10 g frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- ½ TL Salz
Israelischer Salat
- 200 - 250 g Salatgurke, in Würfeln (1 cm)
- 2 Tomate, reif, in Würfeln (1 cm)
- 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 Stängel frische Minze, Blättchen abgezupft
- Olivenöl zum Beträufeln
- 25 g Zitronensaft
- ½ TL Salz
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1109 kJ / 266 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 10 g
- Vetten
- 20 g
- Vezels
- 5.2 g
Alternatieve recepten
Kichererbsenpaste - Humus
13h
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3 Std.
Tabouleh
15min
Hummus
10 Min
Dhal
40 Min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45 Min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1 Std.
Falafel mit Tomatenrelish
9 godz.
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 Std.
Hummus
20 Min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 Std.
Quinoasalat mit Granatapfel und Kürbis
1 Std.