Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla rossa di Tropea in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di polpo fresco, pulito a pezzi (4 cm)
- 1 rametto di finocchietto selvatico fresco, lavato ed asciugato
- 500 g di pomodori ciliegino, maturi ma sodi a metà
- 5 g di pomodori secchi a listarelle
- 100 g di carote, pelate e a rondelle (3 mm)
- 70 g di gambi di sedano a pezzi (1 cm)
-
1
peperoncino rosso piccante
of 2 pizzichi di pepe nero macinato - 20 g di capperi sott'aceto
- 10 olive taggiasche denocciolate
- 70 g acqua (optioneel)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1222 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 23.2 g
- Koolhydraten
- 14.2 g
- Vetten
- 16.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Calamari alla napoletana
40 min
Calamari in umido
55 min
Polpo al vino rosso
1h
Anelli di totano in umido
30 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Moscardini al limone
30 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Ratatouille di totani e melanzane su cous cous
1h
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min