Apparaten en Accessoires
Rijstschotel met appelen
Voorbereiding 30min
Totaal 1u. 45min
10 portie
Ingrediënten
-
witte korte korrel rijst, voor rijstpudding250 g
-
melk800 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten100 gram
-
zout1 snuifje
-
vanillesuiker1 tl
-
rum (optioneel) naar smaak2 - 3 el
-
rozijnen (optioneel) naar smaak2 - 3 el
-
zure appel geschild, zonder klokhuis, in stukken gesneden600 g
-
citroensap, vers geperst20 g
-
suiker plus extra om te bestrooien80 gram
-
eieren5
-
citroen-zout pasta, zelfgemaakt (zie tip)1 tl
-
kaneel, gemalen (optioneel)½ tl
-
geschaafde amandelen100 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
91.9 mg
Eiwitten
9.7 g
Calorieën
1556.6 kJ /
372 kcal
Vetten
18.4 g
Vezels
3 g
Verzadigd vet
8 g
Koolhydraten
44.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Er is altijd een plek aan onze tafel
30 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Sinaasappel Sponge Cake
1u.
No-Bake-Tiramisu-Taart
Geen beoordelingen
Kleine Mokken Peperkoekhuisjes
Geen beoordelingen
Glutenvrije mini hazelnoot-confituur gebakjes (Linzer torte)
Geen beoordelingen
Vegan challah brood
2u. 30min
MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus
Geen beoordelingen
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1u.
Bosbessen cheesecake-ijs
14u. 35min
Aardbeienijsjes
12u. 15min
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Geen beoordelingen
Cookie Monster Cheesecake IJs
8u. 25min
Worteltaart smoothie bowl
10min