Apparaten en Accessoires
Rijstschotel met appelen
Voorbereiding 30min
Totaal 1u. 45min
10 portie
Ingrediënten
-
witte korte korrel rijst, voor rijstpudding250 g
-
melk800 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten100 gram
-
zout1 snuifje
-
vanillesuiker1 tl
-
rum (optioneel) naar smaak2 - 3 el
-
rozijnen (optioneel) naar smaak2 - 3 el
-
zure appel geschild, zonder klokhuis, in stukken gesneden600 g
-
citroensap, vers geperst20 g
-
suiker plus extra om te bestrooien80 gram
-
eieren5
-
citroen-zout pasta, zelfgemaakt (zie tip)1 tl
-
kaneel, gemalen (optioneel)½ tl
-
geschaafde amandelen100 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
91.9 mg
Eiwitten
9.7 g
Calorieën
1556.6 kJ /
372 kcal
Vetten
18.4 g
Vezels
3 g
Verzadigd vet
8 g
Koolhydraten
44.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Er is altijd een plek aan onze tafel
30 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Marokkaanse Tajine met Vis, Couscous en Dadels
Geen beoordelingen
Sloppy Gold Rush Burgers
Geen beoordelingen
Appel Pinda Rolls
Geen beoordelingen
Kimchi
Geen beoordelingen
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30min
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Geen beoordelingen
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1u. 30min
Rabarber en gember gin fizz
336u. 10min
Advocaat
10min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1u.
Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten
1u. 30min
Amandelcake
50min