Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken Satay
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 80 g kecap manis
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g roasted unsalted peanuts
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g curly red chilli, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 35 g kecap manis
- 10 g white sugar
- 5 g makrut lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- kecap manis, to serve
- freshly squeezed lime juice, to serve
- 30 g fried shallots, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 606.9 kcal
- Eiwitten
- 50.2 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vetten
- 34.6 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 2404.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Sticky pork belly with jasmine rice
1 godz.
Lamb biryani with vegetable curry
1 Std. 30 Min
Chicken laksa
30 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Indonesian white spice paste
35 min
Korean Bo ssam
29h 20min
Sichuan spaghetti
50 min
Chilli with corn bread
50 min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min