Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken Satay
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 80 g kecap manis
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g roasted unsalted peanuts
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g curly red chilli, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 35 g kecap manis
- 10 g white sugar
- 5 g makrut lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- kecap manis, to serve
- freshly squeezed lime juice, to serve
- 30 g fried shallots, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 606.9 kcal
- Eiwitten
- 50.2 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vetten
- 34.6 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 2404.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Indonesian green spice paste
40min
Indonesian yellow spice paste
40min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1h 45min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Sous vide salmon with greens (Diabetes, TM6)
1h 35min
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4h 15min
Indonesian red spice paste
45min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1h 45min
Sri Lankan red beef curry with rice
1h 40min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Indonesian white spice paste
35 menit