Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Crosta di pane
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua
- 500 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Polpettone
- 50 g di acciughe sott'olio
- 700 g di carne trita di manzo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 150 g di prosciutto crudo a fette
Emulsione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g acqua
- 1 pizzico di sale
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3403.2 kJ / 813.4 kcal
- Eiwitten
- 47.8 g
- Koolhydraten
- 61.5 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 1921.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Polpettone croccante
1h
Polpettone al Varoma con contorno
1h 45min
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1h 15min
Cordon bleu
30min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30min
Polpette al sugo
45min
Polpette di mortadella
20min
Polpettone in crumble fragrante
1h
Polpettone di purè di patate e carne
1h
Polpettone classico
1h 15min
Piccoli polpettoni in crosta
1 Std. 10 Min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h